Annonse

onsdag 12. august 2015

Boknafisk med gulrotstuing og baconsmør

Boknafisk lages av torsk eller hyse, som råskjæres og henges til tørk. Når den er halvtørr deles den i passe stykker som trekkes i lettsaltet vann i ca 15 minutter. Dette er en NordNorsk rett som smaker fantastisk sammen med det rette tilbehøret.

Til to personer trenger du:
1/2 kg Boknafisk
(Må tilbringe noen timer i vann før koking. Dette er avhengig av hvor bokna fisken er)
4 gulrøtter
melkSmør
Salt og pepper
300 gram baconbiter
4-5 passe store og melne poteter


Slik gjør du:

Skrell og del opp gulrøtter og kok dem al dente. Sil av kokevannet og ta vare på det. Samtidig varmer du vann til fisken og salter det. Når vannet har kokt opp legger du i fisken og lar den trekke.

Potetene skrelles og kokes i 20 minutter og så smelter du smør i en stekepanne med høye kanter og tilsetter baconet.

Så smelter du to ss smør i en panne og tilsetter like mye mel og rører dette sammen til en jevn blanding. Deretter sper du med gulrotvannet og med melk til passe tykk konsistens. Smaksettes med salt og pepper og revet muskatnøtt. Ha gulrotbitene over i sausen, legg opp fisken og server.

Bon apetitt!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar