Annonse

torsdag 13. august 2015

Kjøttsuppe med kjøttboller

Hvis du har god kjøttkraft, er en suppe midt i blinken. Suppe er godt, greit å lage og kan varieres i det uendelige. Vi lagde kålrulletter og hadde både kjøttfarse og karbonadedeig til overs. Derfor blandet vi disse med litt salt, så litt pepper og spedde med litt farris og hadde oppi en halv finhakket løk!

Så kokte vi opp kraften og lagde små boller av bolledeigen som vi slapp oppi kraften og lot den simre rett under kokepunktet.



Poteter og gulrøtter, løk, sellerirot, persillerot og nepe er noen av grønnsakene som er nydelig i suppe. Dette skrelles og kuttes i suppebiter (knapt 1x1 cm).

Alt legges på rist i en kasserolle og så tapper du vann i kjelen til det står like under rista. Så setter du pannen på komfyren og lar grønnsakene dampe til de er møre.

Grønnsakene og potetene helles så over i kraften med bollene, sammen med grønnsakskraften.

Så er det bare å salte og pepre, ha oppi urter (løpestikke er nydelig i suppe) og gjerne en halv chili, gjerne med kjerner om du tør.

Suppen småkoser seg på komfyren i en stund, mens du dekker bordet med gode suppeboller og flatbrød med smør til.

Plukk ut chilien og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar