Annonse

fredag 30. oktober 2015

Elgkarbonader i brun saus med ertestuing, soppstuing og rørt tyttebær

Når høsten kommer og det smeller i de dype skoger begynner lysten på viltkjøtt å melde seg. Indrefilet og andre fine stykkningsdeler gir utrolig bra opplevelser, men også mindre edelt kjøtt kan gi smaksløkene stor glede.

Får du tak i grytekjøtt har du et godt utgangspunkt om du vil lage elgkarbonader helt fra grunnen. Får du tak i malt elgkjøtt er det mye enklere.

tirsdag 27. oktober 2015

Hjemmelaget fiskegrateng á la Ingrid


Fra boka Sild, havets sølv, bordets gull
Jeg husker at Fjernsynskjøkkenet var ett av mine favorittprogram. Og å få møte Ingrid Espelid in person var en utrolig flott opplevelse. Under en boklansering på Fiskekroken i Tromsø fleipet hun med restauratør Birger Hansens kniver og var akkurat så trivelig som hun framsto i TV ruta.

Den rutede kokeboka er velbrukt og fiskegrateng er en rett som har fått sin velfortjente plass.


mandag 26. oktober 2015

Finnbiff, smaken fra vidda

Når høstmørket kryper inn mellom husene er det tid for varmende gryter. En av våre favoritter blant gryterettene er Finnbiff. Det er reinkjøtt skåret i tynne skiver som stekes raskt i panne og serveres med en smaksrik saus, litt grønnsaker, gode poteter og tyttebær.