Fra boka Sild, havets sølv, bordets gull |
Den rutede kokeboka er velbrukt og fiskegrateng er en rett som har fått sin velfortjente plass.
Jeg følger stort sett Ingrids oppskrift, men kan også variere ved å tilføye makaroni og andre ting som er for hånden.
Min grunnversjon er derfor slik:
Du trenger:
1/2 kg hvit fisk, helst Hyse eller Torsk
2,5 dl makaroni
2 ss mel
2 ss smør
melk
Muscat , revet
3 egg
Salt og pepper
Slik gjør du:
Del opp fisken i biter på ca 2x2 cm
Kok makaronien i lettsaltet vann slik at den ikke er helt gjennomkokt, sil av kokevannet og la stå
Lag en tykk hvit saus av smør, mel og spedd med melk. La koke i 5 minutt og smaksett med muskat, salt og pepper.
La sausen kjølne litt og rør inn eggeplommer, fisk og makaroni.
Eggehvitene stivpiskes og vendes inn i sausen med de andre ingrediensene
Massen has over i en godt smurt ildfast form. Strø over griljermel eller knust kavring og sett inn i ovnen. 200 grader i 45 - 50 minutter burde være passe.
Så er det bare å koke gode poteter og muligens noen gulrøtter
Når gratengen har fått fin farge og er ferdig serverer vi den med poteter og grønnsker og smeltet smør
- Og husk for all del en liten persillekvast!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar