Dette er en kraftig og velsmakende suppe som bortimot lager seg selv. Fjerner du kjøttbollene og erstatter kyllingkraften med en grønnsks-buljong/kraft har du en fin vegetarrett.
Du trenger
- 1 stor sjalottløk
- Ett stk sellerirot
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 1 liten boks hakkede tomater
- 1 liten kartong ferdig kokte røde linser
- 1 liten kartong hvite bønner
- 1 boks små kjøttboller
- 1 liter hønsebuljong
- Salt, pepper, chilipulver
Slik gjør du:
Skrell og del løk, hvitløk og sellerirot i grove biter. Ha i miksebollen og kjør på hastighet 6 i ca 4 sekund.
Skrap ned sidene og tilsett en god dæsj med olivenolje og tomatpuré og kjør i 3 minutt på Varoma.
Skyll linser og hvite bønner i kaldt vann.
Tilsett hakkede tomater, røde linser og hønsebuljong.
Ha de hvite bønnene og kjøttbollene i kurven og sett denne i bollen. Sett på lokk med målebegeret og kok på 100 grader til du hører at det koker og fortsett kokingen på 98 grader i 15 minutter.
Ta ut kurven med kjøttboller og bønner, sett på lokket med målebegeret og slå av varming. Kjør i 3 minutter på hastighet fra 5 økende til 10.
Smak til suppen med salt og pepper og en god dæsj chillikrydder og server gjerne med godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar