Annonse

lørdag 27. juni 2015

Kyllinglår med sitron

Mange år med tørt kyllingkøtt har ikke fått oss til å prioritere dette på menyen. Har rett og slett ikke fått det til. Etter at vi oppdaget Tupperwares Ultra Pro kokekar har pipa fått en annen låt. Nå har vi fått til helstekt Stangekylling og fikk plutselig lyst til å lage kyllinglår til lunsj.

søndag 21. juni 2015

Røkt svinekam i plastkasse

For noen dager siden gikk vi forbi en Tupperwarestand på Torget i Tønsberg. Jorunn har i lengere tid prøvd å få meg på troen til å investere i et kokekar fra dette venninneforumet. Den skal være skrytt opp i skyene av opptil flere, noe som ikke har gjort min skepsis mindre.

Siden det var et tilbud på 50% gikk jeg motvillig med på å prøve og dingsen havnet i huset.

For å teste ut plastkassen ble en Stangekylling første offer. Siden det endte bra, for ikke å si utmerket, satset vi i dag på å la en røkt svinekam få samme behandlingen.

Behandlingen foregår slik:

Svinekammen tørkes av og legges i Tuppervarekaret oppå noen skrelte og oppdelte gulrøtter og poteter. Hell i litt buljong og sett plastboksen i microbølgeovnen på full pupp i ti minutter. Så settes den i stekeovnen som er varmet opp til 180 grader på varmluft i 20 minutter.

Ferdig!!!!

Serveres med surkål eller som nå på sommeren: Stigs sommersalat

Stigs sommersalat

Jeg er i utgangspunktet ikke særlig fan av salater, men må innrømme at på en sommerdag med et glass hvitvin, er dete nyyydelig!
Oppskrift på salat er egentlig bare tull, man tager det man haver og hiver det i en bolle. Ha på litt salt og pepper og mekk en dressing. Da har du litt salt og litt surt og litt søtt og egentlig de smakene som gir deg et godt måltid.




Min sommersalat må tross alt ha noen ingredienser jeg mener er essensielle og her er lista, sånn omtrentlig.

En hjertesalat
paprika der skinnet er fjernet
litt mango
noen små mais fra boks
en appelsin der fruktkjøttet er skåret ut
kykkingkjøtt
eventuelle andre kjøttrester
jordbær fra hagen
oliven
revet ost
krutonger
hardkokt egg

Alt deles i passe biter og legges pent i en salatbolle. Ha over litt salt og pepper. Så er det dressingproblemet. Noen liker kremete dressinger, andre liker bare en vinagrette og noen er fornøyd med en god olivenolje.