Annonse

onsdag 19. august 2015

Ekte ertersuppe kommer ikke i pose!

Dette er super mat en kald vinterdag. Det tar tid å lage om man ikke har en trykk-koker. Ikke bare reduseres tiden. men jeg påstår at den blir bedre også.

Mager panert torsk med ost og baconfyll

Panert fisk er nydelig, men inneholder ofte en god del olje. Nå kan man jo få det sunnere ved å fritere i sunn olje.
Et annet alternativ er å "fritere" i en såkalt AirFryer. Det er en kjøkkendings som ved hjelp av grillelement og vifte klarer å få den varme lufta til å sikulere så godt at du får sammenlignbart resultat i forhold til vanlig frityr. De fleste krever en spiseskje olje og det kan man vel ikke anse som usunt.

tirsdag 18. august 2015

Falukorv med spinat og potetstappe

I sverige er det rimelig mange varianter av denne middagspølsen. De varierer i tykkelse og lengde og noen er egnet som pålegg, andre er ikke gode før de blir oppvarmet. Den er mild på smaken og trenger tilbehør med litt fart i. Derfor spinat! Og selvfølgelig hjemmelaget potetstappe.

Du trenger (til tre-fire porsjoner):
1 stk passe stor Falukorv
1/2 pose frosne spinatputer
5-6 poteter

Slik gjør du:
Skrell og kok potetene møre og hell av vannet
Del opp Falukorven i ca to cm tykke skiver
Ha en god klatt smør i en kasserolle og ha oppi spinatputene
Slå på platen på middels varme
Ha Falukorven i en stekepanne med smør og stek på middels varme til de er gyldenbrune på begge sider.

Mos potetene og ha i en god klatt smør . Spe med litt melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper og ha gjerne oppi en neve med finklippet gressløk

Når spinatputene er tint, lar du de surre litt slik at noe av vannet fordamper og så smaksettes spinaten med salt og pepper og litt revet muscat.

Så er det bare å servere.

Tilbehør: Sennep og Ketchup eller en hjemmelaget salsa.

Kålruletter

Start med et kålhode som kokes i lettsaltet vann til bladene er blitt myke og lett kan skrelles av uten å gå i stykker. Fjern mesteparten av den tykke stilken og kjøl ned bladene i kaldt vann.

søndag 16. august 2015

Det beste på fenalåret er lapskausen

Fenalår er godt til mye og vi bruker det ofte bare som snacks om kvelden eller som energigodt på tur.
Jeg gleder med likevel mest til det begynner å ta slutt. Da sager vi opp benet i passe stykker og legger det i vann i ett døgn eller mer, avhengig av hvor tørt det er.
Og så begynner moroa: