Start med et kålhode som kokes i lettsaltet vann til bladene er blitt myke og lett kan skrelles av uten å gå i stykker. Fjern mesteparten av den tykke stilken og kjøl ned bladene i kaldt vann.
Lag så en blanding av en halv kilo farse av svinekjøtt og en halv kilo karbonadedeig. Tilsett salt og kjør farsen og karbonadedeigen sammen før det tilsettes pepper og litt malt muskat. TIlsett også en liten finhakket løk.
Fordel store spiseskjeer av kjøttet i kålbladene og bind dem opp med bommullstråd. Så trekkes kålrulettene i en kjele med buljong ca 40 minutter.
Mens kålrulettene godjør seg lager vi en saus av 3 ss smør og 3 ss mel som spes med kokekraften og melk. Smakssetttes med salt, pepper og litt muskat. Til slutt tilsettes et halvt beger rømme og ca en ts sukker.
Serveres med melne poteter (Gulløye eller Mandel)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar