Annonse

tirsdag 18. august 2015

Falukorv med spinat og potetstappe

I sverige er det rimelig mange varianter av denne middagspølsen. De varierer i tykkelse og lengde og noen er egnet som pålegg, andre er ikke gode før de blir oppvarmet. Den er mild på smaken og trenger tilbehør med litt fart i. Derfor spinat! Og selvfølgelig hjemmelaget potetstappe.

Du trenger (til tre-fire porsjoner):
1 stk passe stor Falukorv
1/2 pose frosne spinatputer
5-6 poteter

Slik gjør du:
Skrell og kok potetene møre og hell av vannet
Del opp Falukorven i ca to cm tykke skiver
Ha en god klatt smør i en kasserolle og ha oppi spinatputene
Slå på platen på middels varme
Ha Falukorven i en stekepanne med smør og stek på middels varme til de er gyldenbrune på begge sider.

Mos potetene og ha i en god klatt smør . Spe med litt melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper og ha gjerne oppi en neve med finklippet gressløk

Når spinatputene er tint, lar du de surre litt slik at noe av vannet fordamper og så smaksettes spinaten med salt og pepper og litt revet muscat.

Så er det bare å servere.

Tilbehør: Sennep og Ketchup eller en hjemmelaget salsa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar