Annonse

søndag 16. august 2015

Det beste på fenalåret er lapskausen

Fenalår er godt til mye og vi bruker det ofte bare som snacks om kvelden eller som energigodt på tur.
Jeg gleder med likevel mest til det begynner å ta slutt. Da sager vi opp benet i passe stykker og legger det i vann i ett døgn eller mer, avhengig av hvor tørt det er.
Og så begynner moroa:



Du trenger:
Restene av fenalåret
Noen skiver av lammelår
poteter av hjertens lyst, best med melne poteter for de jevner lapskausen
nok gulrøtter
passe mengde med sellerirot
så mye løk som nødvendig, finhakket
kålrabi, hvis du kan finne en som ikke er trenet
salt og pepper og gjerne en dæsj med chilipulver for morro skyld

Slik gjør du:
Hell vannet av fenalårbitene og ha nytt vann i en kjele. Ha oppi alt kjøttet og la det trekke på svak varme i ca to timer før du kutter grønnsakene opp i passe små biter og har de i kjelen. Så lar du det trekke i en halv time til, mens du nyter lukten og bygger opp forventningene. Lukten blir bedre om du ikke bruker kjøkkenvifta!

Så er det bare å ha i krydder til det smaker skikkelig.

Server med flatbrød og ontlig smør!

Bon Apetit!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar