Annonse

onsdag 19. august 2015

Ekte ertersuppe kommer ikke i pose!

Dette er super mat en kald vinterdag. Det tar tid å lage om man ikke har en trykk-koker. Ikke bare reduseres tiden. men jeg påstår at den blir bedre også.


Suppen starter med at 250 gram erter blir lagt i vann kvelden før. Vannet skiftet et par ganger. Så ble en svineknoke kokt ved 80-90 grader i ca tre timer. Når knoken var ferdig ble den tatt opp og lagt til side. Ertene ble så lagt i ca to liter av kokekraften og kokt i to timer. Mens ertene kokte kuttet vi grønnsaker, løk og poteter i biter. Alle slags grønnsaker kan brukes, men basis er gulrøtter. kålrabi og sellerirot. Neper, persillerot, pastinakk og fennikkel kan være flott å variere med.
Suppen tilsettes ca en halv liter suppebuljong for å justere tykkelsen.

Vil man ha en litt nøtteaktig smak, kan men også bruke noen jordskokker. 

Grønnsaker. løk og poteter has i kraften og ertene og kokes i ca en halv time. Suppen smakssettes med salt og pepper og gjerne litt chillipulver. Saften av en halv sitron eller lime hever smaken ytterligere. Når suppen er nesten ferdig tilsettes det ferdig rensede kjøttet og gjerne en Vossakorv eller annen grov pølse skåreti passe store biter smaker også himmelsk i denne suppen.

Greit at dette tar litt tid, men har du smakt denne, vil du aldri ha posesuppe igjen.

I trykk-koker
Ha svineknoken i trykkokeren og ha på vann til det akkurat dekker. Sett på lokk og kok på trinn 2 i 40 minutt. Ta ut knoken og plukk av kjøttet og del dette opp.
Ha grønnsaker og erter i kraften i gryten og kok på trinn 2 i ca 35 minutter. Ta av lokket og legg i kjøttet og varm opp suppen. Tykkelsen kan justeres med litt mer kraft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar