Annonse

søndag 23. august 2015

Røkt hvalkjøtt med risotto, tranebær, pinjekjærner og ostekrem


En forrett som tar pusten av de fleste. Hvalkjøttet er salt og røkt og er smaksrikt og magert. Derfor tåler det godt både risotto og en luftig ostekrem. Ostekremen blir OK om du visper den fluffy med en god stavmikser, men får riktig konsistens når den lages med en Espuma-flaske som beskrevet her.



Tørkede Tranebær er nydelig til slik mat og prikken over i-en får de gjennom å trekke noen timer i litt cognac. Prosessen går fortere om du setter glasset med bær og cognac i mikrobølgeovnen og varmer blandingen litt.

Balsamikokremen tilfører syre som balanserer bærenes sødme og hjertesalaten tilfører crunch uten å dominere retten slik en Ruccola ville gjort.

Pinjekjærnenes nøttesmak og crunch  smelter nydelig sammen med resten.

Og får du ikke tak i røkt hvalkjøtt kan du erstatte dette med f.eks hjort, rein eller annet magert røkt kjøtt.

Til 4 forretter trenger du:

ca 200 g røkt hvalkjøtt
1/2 pakke Superbra risotto
noen tørkede Tranebær
ett glass cognac
Salatblad fra Hjertesalat
balsamicokrem
En liten pose pinjekjerner
8 vaktelegg, kokte
Litt god kaviar

Mandarin/annanas-krem-espuma125 g Mandarin/annanas kremost66 ml melk (helmelk)
240 ml fløte
32 ml rømme eller creme fresh
1 knivspiss agar agar (veldig liten knivspiss ) med en liten kniv
1 g salt og 1 g pepper


Slik gjør du:Bland alt. Sil og ha i Espuma-flasken. Skru i en krem.patron og rist som rakkern.
Sett den i kjøleskapet i minst to timer.

Legg Tranebærene i cognacglasset noen timer.

Lag superbra risotto som anvist på pakken. Husk å dele også væsken i to.

Skjær kjøttet i tynne skiver på en skjæremaskin, eller en superskarp mandolin. Til nød kan du bruke en riktig skarp kokkekniv.

Legg opp salatblad og dander skivene med kjøtt og drypp over balsamicokrem. Dryss over åkerbær og ristede pinjekjærner.  Legg på to halverte vaktelegg til hver. Srøyt på små dæsjer med kaviar. Server små skåler med risotto og sprøyt ostekrem ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar