Annonse

tirsdag 25. august 2015

Chicken Garam masala

Har du virkelig lyst til å kose deg på kjøkkenet en dag? Da skal du sette i gang med å lage Chicken Garam Marsala fra bunnen av.
Det finnes mange glass og krydderblandinger i butikken og noen av disse er veldig bra.
Men du vet jo ikke hva som er oppi og du kan jo ikke skryte av at dette har du pinade fått til selv.

Så om du gidder, her er ingredienser og framgangsmåte, slik de gjør det der retten har sin opprinnelse.









Ingredienser
Til to personer
  • 1 Hviløkskløft finhakket
  • 1 ts finhakket ingefær
  • 1,5 ts malt gurkemeie
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt karve
  • 2 dl yogurt 
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 kg kyllingkjøtt i passe biter
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 1/2 liten finsnittet løk
  • Litt tomatpuré
  • 2 kardemommer knust
  • 1 tørket chili eller et par knuste Piri Piri
  • 1 boks knuste tomater
  • 2 dl fløte
  • Litt hakket frisk koriander plus litt til pynt
  • Basmati ris serveres til
Slik gjør du det:Ha hvitløk, ingefær, gurkemeie, garam marsala, koriander og karve i en morter og knus det litt. Visp sammen yoghurt, salt og halvparten av krydderblandingen i en passe stor bolle og ha oppi kyllingen og rør rundt slik at kyllingen dekkes med blandingen. Dekk til bollen og sett i kjølen i 4-6 timer. Gjør det samme med resten av krydderblandingen.

Varm opp klarnet smør i en kraftig kjele over medium varme.
Ha oppi løk, tomatpuré, kardemomme og chili og la det surre litt. Rør ofte, helt til tomatpureen er blitt mørk og løken er bløt, ca 5 minutter. Ha oppi den resterende halvparten av krydderblandingen og la det surre til det hele begynner å få fin brunfarge. Dette tar ca 4 minutter.
Ha så oppi tomatene fra boksen. Kok opp og reduser varmen slik at det står og trekker. Rør ofte og skrap godt i bunnen så det ikke blir brent. Sausen tykner etter 8 tii 10 minutter.


Ha oppi fløten og hakket Koriander. La det kose seg ved middels varme i 30 til 40 minutter til det tykner.

I mellomtiden setter du på grillen i stekeovnen og deker et stekebrett med alufolie. Så setter du en rist oppi og legger kyllingbitene på risten i ett enkelt lag.

Så griller du til kyllingbitene begynner å få mørke, nesten sorte flekker. Det tar ca 10 minutter. Kyllingen skal ikke være gjennomstekt!!!

Del kyllingbitene i passe munnfull-biter og ha de oppi sausen og la de trekke, mens du rører av og til. Det ar ca 8-10 minutter før kyllingen er ferdig kokt.

Server kyllingen med ris og korianderblader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar