Annonse

onsdag 26. august 2015

Kokt torsk med baconsmør og mandelpotet

Når det enkleste er det beste! Ikke er det kompliserte råvarer, bare super kvalitet. Ikke er det vanskelig å lage heller.
Får du tak i fersk torskefilet er dette, etter min mening, noe så ekte og så godt at ingenting overgår slik mat.


Dette trenger du:
ca 250 g torskefilet pr person, delt i passe biter
ca 250 g bacon, helst tørrsaltet og godt røkt
en god klatt ekte smør
ca 200 g mandelpotet pr person









Slik gjør du:
Skrell potetene og legg de på rist. Ha vann i kjelen opp til rista. Sett på ovnen og kok opp. Når vannet koker setter du ned styrken på plata og setter timeren på 15 minutter.

Kok opp en kjele med ca 5 liter vann tilsatt en neve grovsalt

Når vannet koker har du oppi fiskestykkene, skrur ned plata til vannet syder og la fisken trekke

I en stekepanne smelter du en real klump ekte smør og har oppi baconbitene. Så lar du de surre på svak varme, mens potetene dampes og fisken trekker ferdig. Ha gjerne oppi en bunt finklippet kruspersille.

Når alt er ferdig legger du opp fisken og potetene og serverer med baconsmøret ved siden av.

Om du nå på liv og død skal ha grønnsaker til, er rett og slett kokte og smørdampede gulrøtter det beste.

Etterpå tror jeg det er best at du passer på sofaen en (god) stund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar