Å lage en god Finnbiff kan se enkelt ut, men skal du ha den riktige smaken og det møre kjøttet, er det noen få triks du må kunne.
Til to personer trenger du:
1 pose finnbiff á 400 gram
1 løk
1/2 gulrot
Litt sellerirot
Fløte
Kraft eller buljong
Start med å finhakke løk og grønnsaker skikkelig. Aller helst strimler du det supertynt på en Mandolin.
Ha en god klatt smør i en Sauté-panne og stek finnbiffen til den begynner å få farge. Så har du oppi løken og grønnsakene og svisher det hele rundt til løken er blank. Salte og pepre og ha oppi 6 knuste eienebær.
Deretter tilsetter du en halv liter kraft eller god buljong og lar det hele koke en ca 20 minutter og så har du i en god slant fløte og og rømme og koker videre til det tykner (ca 10 min til), enkelt, men likevel vanskelig..
Smak til med salt og pepper.
Serveres med kokt blomkål, mandelpotet og tyttebær. Nammmmmm
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar