Annonse

søndag 23. august 2015

Ukesmeny uke 35





Prøver å presentere en ukesmeny som jeg håper dere får nytte av. Om dere liker den kan dere få den direkte på mail om dere bare legger inn e-posadressen i feltet på toppen av Guttas kjøkken. Kos dere og gi meg tilbakemelding om det er noe dere savner, vil ha annerledes og gjerne om dere liker det.
Skriv i kommentarfeltet og jeg skal svare så snart som mulig.



Mandag
starter vi med fisk. Lettsaltet torsk med godt tilbehør er en fin måte å starte uka på.

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og baconbiter






Tirsdag 
er det trivelig med ertersuppe og bacon-pannekaker. Ikke sunt, men tatt i betraktning ekstra sunn mat på mandag så kan dette tilgis :-)




Onsdag 
er det fisk igjen og en fiskelasagna er utrolig godt og kan få den mest fiskeskeptiske til å elske fisk. Oppskriften jeg har lagt ut er ikke enkel, den baserer seg på hjemmelaget pasta, men det er fullt mulig å bruke ferdige tørkede pastaplater og ellers følge oppskriften. I stedet for grønnkålen kan du heler servere smørdampede frosne erter. Det er også nydelig!!!






Torsdag 
er det lettvint med røkte kjøttpølser med brunsaus, ertestuing og kokt potet


Bunsaus: To ss smør og lik mye mel - i en kjele eller aller helst jernpanne. Brunes godt uten å bli brent. Rør hele tiden. Tilsett en halv hakket løk og spe litt etter litt med en god kraft eller buljong når løken er blitt blank. La den koke i 5 minutt før du begynner å smake den til. Salt og pepper først, så evt litt soyasaus, worchestersaus, litt surt og litt søtt. Urter osv. Må tenke på hva den skal brukes til. Tilsett også stekesjy om du feks skal bruke den til kjøttkaker. Egentlig er det bare fantasi og personlig smak som gjelder. Chili gir ekstra stIng om du liker det. Lykke til

Erterstuing fra pose er slett ikke verst, så til en hverdagsmiddag holder det i massevis. Den kokes som anvist på pakningen, samtidig med potetene.

Fredag 
er det godt med litt variasjon fra Tacoen og det er faktisk enklere å lage entrecote.

Du trenger følgende pr person:
  • 1 stk entrecote med god fettmarmorering (ca 150 til 250 gram)
  • 1 stk løk som stekes gylden i smør. Tilsett en klype sukker. rett før det er ferdig. Sukkeret karamelliseres og gir både bedre smak og en nydelig farge.
  • Broccoli eller Blomkål

Bakt potet lager du ved å skjære et kryss i ene siden av potetene og legge de med dette krysset opp i stekeovnen ved 220 grader i ca en time. Så er det bare å ta ut poteten, klemme den sammen slik at krysset åpner seg. Og så er det bare å ha kryddersmør, baconbiter, rømme eller annet godt oppi og vente litt mens det smelter. Namm

Blomkål og/eller Broccoli er godt til!

Vil du ha saus til er denne Bernaisen lett å lage og virkelig god. Jacobs har også god Bernaise ferdig i pakke.

Entrecoten stekes slik folk vil ha den. Jeg bruker et steketermometer fra Weber. Om du plaserer spissen i midten av entrecoten får du et ganske nøyaktig resultat. 

Rå – 55-60 grader
Medium – 60-65 grader
Godt stekt – 70-75 grader

Lørdag 
blir det pizzalunsj og ostesoufle til kvelds






Søndag 
blir det fårikål. Nå som sesongen er i gang er dette vårt søndagsfavorittmåltid. Del kålen opp i rause biter. Skjær kjøttet i passe stykker. Ha smør i en kjele og legg kjøtt og kål lagvis i gryta. Så har du i salt og helpepper. Hvis du liker den litt jevnet drysser du litt hvetemel mellom lagene. Ha i kokende vann til det dekker kålen på toppen. Sett på lokket og la det surre på ovnen i en og en halv ti to timer til kjøttet er mørt.

Serveres med melne poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar