Annonse

lørdag 10. september 2016

Bønne og linsesuppe

Linser og bønner er rikt på alle gode ting.  Denne suppen skal være kraftig, hot og kan serveres til veganere om du tar bort kjøttbollene og erstatter buljongen  med vegansk buljong. Super mat til en hustrig høstkveld.

Nok til i alle fall to
  • 1 stor løk i fine båter
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 2 ss olje
  • 3 ss hakket frisk ingefær
  • 1 tørket chili, knust
  • 3/4  vann
  • 2 dl røde splittlinser
  • 41 boks tomater, grovhakket
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 ss buljongpulver, Maggi
  • 1/2 ss tørket timian,
  • 1 pakke hvite bønner i vann, skylt og avsilt
  • 1 boks små kjøttboller i kraft
  • salt + pepper

Du har en god dæsj olivenolje sammen med løk, hvitløk i en kjele og surrer til løken er myk og blank.

Så har du oppi ingefær, chili, vann, linser, tomater, tomatpuré, buljong og timian mens du koker opp.

Når dette har kost seg på middels varme i 15 minutter tilsetter du kjøttbollene med kraft og bønnene og lar det surre i 5 minutter til.

Da er det bare å smake til om det trengs mer pepper, salt og chili.

Server med godt brød med smør og en litt kraftig ost