Annonse

onsdag 19. august 2015

Mager panert torsk med ost og baconfyll

Panert fisk er nydelig, men inneholder ofte en god del olje. Nå kan man jo få det sunnere ved å fritere i sunn olje.
Et annet alternativ er å "fritere" i en såkalt AirFryer. Det er en kjøkkendings som ved hjelp av grillelement og vifte klarer å få den varme lufta til å sikulere så godt at du får sammenlignbart resultat i forhold til vanlig frityr. De fleste krever en spiseskje olje og det kan man vel ikke anse som usunt.



Slik gjør du.
Noen torskestykker som lar seg dele slik at du får et over og understykke eller to tynne fileter. Husk sylskarp kniv!!

Så legger du godt med baconost på halvparten av stykkene. Pluss litt ekstra baconbiter. Ha på salt og pepper og legg stykkene sammen. Deretter dobbeltpanerer du, dvs at du vender i først i mel og så i sammenvispet egg og til slutt i brødrasp.

Så legges de i Airfryeren på 200 grader ti fisken er gjennomvarm og overflaten er skikkelig crispy. Husk å snu dem etter ca halve tiden.

Du kan servere kokte poteter og gulrøtter til. Et grønt smør er også nydelig til.
Da tar du noen puter frosen spinat og en god slant smør pluss noen hakkede urter som persille, dill +++++

Hysj, hysj!!!! Gidder du ikke å gjøre så mye jobb, har Findus flere utmerkede produkter med fylte fiskefileter som også smaker godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar