Annonse

fredag 30. oktober 2015

Elgkarbonader i brun saus med ertestuing, soppstuing og rørt tyttebær

Når høsten kommer og det smeller i de dype skoger begynner lysten på viltkjøtt å melde seg. Indrefilet og andre fine stykkningsdeler gir utrolig bra opplevelser, men også mindre edelt kjøtt kan gi smaksløkene stor glede.

Får du tak i grytekjøtt har du et godt utgangspunkt om du vil lage elgkarbonader helt fra grunnen. Får du tak i malt elgkjøtt er det mye enklere.












Du trenger:
500 g malt elgkjøtt
300 g medisterfarse (må til om du ikke vil ha knusktørre elgkarbiser)
1 egg
litt brødrasp
litt fløte
salt og pepper

Slik gjør du:
Bland sammen elgkjøttet og medisterfarsen og tilsett salt. Kjør i maskin til det begynner å binde seg. Så har du i egget og litt fløte, pepper og litt brødrasp. Spe med fløte til passe konsistens. Stek en tynn prøvekarbis og smak om det er riktig krydret og juster om nødvendig.

Stek så reale elgburgere og ha de opp i brunsausen, som lages av 2 ss smør, 2 ss mel som brunes og  tilsettes en halv finhakket løk og spes med en god kraft.
Krydres med knuste einebær, salt og pepper og urter etter smak.

Når burgerne har trukket i sausen en 20 minutters tid (akkurat den tiden potetene og ertestuingen trenger å koke), er det bare å servere med tyttebær til.

Litt persille på toppen er ikke å forakte.

Soppstuingen lagde jeg av kantareller som ble delt i grove biter, stekt i panne med godt smør og krydret med salt og pepper. Nå soppen er ferdig stekt tilsettes noen ss rømme eller creme fresh. Rør rundt og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar