Annonse

mandag 2. november 2015

Kjøttsuppe i Slow cooker - himmelsk mat i sakte film














Dumpet over en Slow Cooker, eller Crock Pot som den kalles "over there", og som den nysgjerrigper jeg er, måtte den bare prøves.



I går skulle den til pers. Etter å ha satt til livs søndagsmorgenens første kaffe, ble det kuttet kjøtt, grønnsaker og poteter. Hvitløksfedd ble knust og en chili delt og renset.

Så var det å helle alt oppi den keramiske innerdelen av kokedingsen og tilsette en og en halv liter kraft. Satte den på "High" først og bestemte meg for å passe på sofaen et par timer.

Vi brukte disse ingrediensene:
1 kg ferskt fårikålkjøtt
600 g lettsaltet fårekjøtt
200 g lettsaltet sideflesk
4 gulrøtter
3 hvitløksfedd
1 stor løk
3/4 purre
1 nepe
et stykke sellerirot
1/3 blomkålhode
1,5 liter kraft
1/2 chili

I tolvtiden sydet det sånn passe og jeg skiftet over til "Low" og fortsatte med å passe sofaen.

Ved to-tiden begynte det å lukte himmelsk suppe i huset. Men det så fremdeles ut som en masse grønnsaker i små biter og litt kjøtt og kraft. Vi diskuterte om vi skulle hente fram en kasserolle for å få suppa kokt, men fant ut at vi skulle stå løpet ut.

Klokken fem var vi skikkelig sultne og bestemte oss for at nå var tiden inne.

Kjøttet var supermørt, kraften himmelsk på smak og grønnsakene var kokt.. , men hadde fremdeles spenst og tyggemotstand. Dette har vi aldri fått til ved konvensjonell koking!

Så nå er vi frelst og skal se om får i kål kan sløvkokes med samme bra resultat neste søndag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar