Annonse

onsdag 4. november 2015

Chili con carne minutt for minutt

Jada, det går seint, men du verden for noen smaker som kommer fram. 
Jeg har laget Chili con carne ofte og med varierende redskap og med godt resultat. 

Men tre til fire timer i Crock Pot er imidlertid en helt ny smaksverden.



Denne gangen brukte jeg:
(4 personer)
1 ss malt røykt paprika
1 rød chili, delt i to på langs og uten kjerner
2 ss olivenolje
2 løk, hakket
4 hvitløksfedd, knust og finhakket
1/2 kg karbonadedeig
2 laurbærblad
1 ss revet mørk sjokolade, 85 prosent
Salt og pepper
2 bokser hakkede tomater
1 boks chilibønner i saus
1 boks maiskorn

Og fremgangsmåten er superenkel:
Brun karbonadedeigen i en stekepanne med høye kanter. Ha det over i Crock Pott'en.
Ha alle de andre ingrediensene også i saktekokeren, rør rundt, la det kose seg på "High" i tre til fire timer. Rør rundt igjen og server med godt brød. Denne gangen brukte jeg Nan-brød med litt hvitløk og koriander, som var skikkelig digg til.

Og skulle du ha en brukbar Chilensk rødvin med litt alkoholstyrke og smaksrikdom, er det ikke dumt det heller

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar