Jeg har laget Chili con carne ofte og med varierende redskap og med godt resultat.
Men tre til fire timer i Crock Pot er imidlertid en helt ny smaksverden.
Denne gangen brukte jeg:
(4 personer)
1 ss malt røykt paprika
1 rød chili, delt i to på langs og uten kjerner
2 ss olivenolje
2 løk, hakket
4 hvitløksfedd, knust og finhakket
1/2 kg karbonadedeig
2 laurbærblad
1 ss revet mørk sjokolade, 85 prosent
Salt og pepper
2 bokser hakkede tomater
2 bokser hakkede tomater
1 boks chilibønner i saus
1 boks maiskorn
Og fremgangsmåten er superenkel:
Brun karbonadedeigen i en stekepanne med høye kanter. Ha det over i Crock Pott'en.
Ha alle de andre ingrediensene også i saktekokeren, rør rundt, la det kose seg på "High" i tre til fire timer. Rør rundt igjen og server med godt brød. Denne gangen brukte jeg Nan-brød med litt hvitløk og koriander, som var skikkelig digg til.
Og skulle du ha en brukbar Chilensk rødvin med litt alkoholstyrke og smaksrikdom, er det ikke dumt det heller
Og fremgangsmåten er superenkel:
Brun karbonadedeigen i en stekepanne med høye kanter. Ha det over i Crock Pott'en.
Ha alle de andre ingrediensene også i saktekokeren, rør rundt, la det kose seg på "High" i tre til fire timer. Rør rundt igjen og server med godt brød. Denne gangen brukte jeg Nan-brød med litt hvitløk og koriander, som var skikkelig digg til.
Og skulle du ha en brukbar Chilensk rødvin med litt alkoholstyrke og smaksrikdom, er det ikke dumt det heller
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar