Annonse

tirsdag 3. november 2015

Stig’s Anna, en Bacalao de Luxe

Anna i Hønebukta er en Bacalao som ble komponert av kokka Anna som kom fra Hønebukta utenfor Kristiansund.
Vi har forsiktig modernisert den litt etter litt og nå er den blitt slik at jeg vel kan kalle den min Anna.


Den er nok litt mer eksotisk enn den Anna lagde, men de ingrediensene som er i den var nok i bruk i den tiden også.

Ingredienser til 4 porsjoner


600 gram Klippfisk uten skinn og bein, som vannes ut i 24 timer
1 boks hakkede tomater med basilikum
Litt soltørkede tomater
1 rød paprika finstrimlet
1 grønn paprika finstrimlet
1 gul paprika finstrimlet
2 -4 Piri Piri
1 meget finsnittet løk
3 - 4 Hvitløksfedd
2 dl god olivenolje
ca 600 gram melne poteter (helst Pimpernell) skåret i fine skiver på Mandolin
1 pose Pinjekjerner
1 pakke tørkede Tranebær



Potetene forkokes i lettsaltet vann til de er nesten møre. Del opp fisken i passe biter og legg alt lagvis i en ildfast form. Varm opp olivenoljen med den finhakkede hvitløken og knust Piri Piri. Hell dette over ingrediensene i gryta, sett på lokk og bak i ovnen i vel en time ved 200 grader. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar