Annonse

torsdag 21. mai 2015

Skinnstekt ørret med agurksalat og mandelpotet.

Ofte er det enkleste det beste. Oppdrettslaks er etter min mening ikke egnet til annet enn avkokt laks, servert kald. Ørret derimot er fastere i fisken, har bedre farge og smaker nydelig. Forskjellene på de to fiskene er at ørret tåler oppdrettsforhold bedre enn laks og at den bedre omsetter foret til muskelmasse og ikke fett.



Til to personer går det med en halv kilo ørretfilet. Denne saltes lett og settes i kjøleskapet en times tid.

Imens finsnitter du en halv agurk og klemmer saften av en halv sitron over. Smak til med sukker, salt,  pepper og litt vann. Så settes denne også til kjøling.

Etter en time deles fileten i passe stykker og krydres med salt og pepper pluss annet som du synes er godt. ingefær og koriander gir den en asiatisk smak, mens røkt paprika og litt eienebær gir en smak av skog og fiskevann.

Skrell potetene og sett de til damping i 15 minutter. Filetene legges med skinnsiden ned i en god og varm stekepanne med godt med smør. La ørreten ligge med skinnsiden ned til du ser at den skifter farge i kantene. Da øser du godt med smøt over filetene og snur den to minutt før potetene er ferdig.

Da er det bare å servere. Jeg foretrekker en klatt med Rørosrømme til, mens noen foretrekker smeltet smør og det kan tenkes utallige varianter av kryddersmør, sweet chili osv osv.

Men som sagt, det enkleste er det beste og Rørosrømme er utrolig enkelt og godt!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar