La vita è troppo breve per mangiare male (livet er for kort til å spise dårlig mat.) ---Matfoto: Jorunn Hagrup
Annonse
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(22237182)a(2494934)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(' ');
mandag 11. mai 2015
Svinebailla
Start med en svinenakke. Den skjæres i tykke skiver og så lager du lommer i skivene slik at du får plass til en skive skinke og en tykk skive ost. Smør lommen inni med Dijon-sennep, salte og pepre og legg i ost og skinke og litt fiiinhakket løk. Har du urter fra hagen kan disse også stappes i.
Så lukker du hullet med en grillpinne eller syr det igjen med bommullstråd.
Svineballene krydres utenpå med salt og pepper og så steker du dem i smør på høy varme. helst i en jerngryte.
Når de har fått fin farge rundt hele, tilsetter du kraft slik at det nesten dekker ballene.
La ballene trekke i ca en time.
Imens koker du gode melne poteter og grønnsaker etter smak og behag. Så tilsetter du litt fløte i kraften ballene har kost seg i. Fløten og ost som har lekket ut fra ballene vil jevne seg til en utmerket saus/sjy.
Så er det bare å få ballene på tallerkenen sammen med pottis og grønnsaker.
Av egen erfaring er dette en dårlig middag på første date, da man blir så mett at ..................
Resten får dere ikke oppkrift på :-D
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar