Annonse

søndag 10. mai 2015

Hjemmelagde pastaputer

Foto: Aperitif.no
Pasta, denne blandingen av italiensk mel av toppkvalitet og egg er grunnlaget for utrolig mange retter. Pastaputer med fyll kan varieres i det uendelige og kan være både vegansk og med diverse skinke og smaken av hav.
Og som alle andre oppskrifter er denne en ide, som ingen forventer du skal følge slavisk. Ta det du har eller har lyst på og la det stå til!










Denne oppskriften har jeg lånt fra Emilie som har en interessant matblogg som du finner på:
http://tiermat.blogspot.no/p/hva-hvorfor-hvordan.html

Pastadeig

150 gram Tipo 00 mel
50 gram Semolina mel
2 egg plus så mange eggeplommer som du kan avse (3-4)

Ha melet i en bolle og bland det godt. Lag en liten "vulkan" i bunnen av bollen og ha eggene i fordypningen. Rør sammen med en gaffel og kna videre med hendene til deigen er smidig og glatt. Pakk den i plastfolie og legg i kjølen i minst en halv time.

Så er det fram med pastamaskinen og kjør deler av deigen gjennom stadig mindre åpning for å få en så tynn deig som mulig. Å brette sammen eller laminere deigen flere ganger når du bruker de største åpningnen gir deg en mer smidig deig. Til denne retten skal deigen kjøres ned til nest tynneste åpning.

Skjær den i små ruter eller bruk en stålring eller et glass med diameter ca 5 cm og ha litt fyll på halvparten. Fukt kantene på en firkant med fyll. Gjør det samme med en uten og legg den over, press godt rundt kantene så deigen klistrer seg godt sammen. Det er viktig at det er tett så det ikke kommer for mye vann inn når man koker putene (ca 6 minutter).



Ingredienser til fyll for 100 gram pasta,
Spinat- og ostefyll
ca 100 gram frossen hakket spinat, opptint
ca 2 ss ricottaost
ca 2 ss revet parmesan
litt hvit pepper
litt salt
litt revet muskatnøtt (hvis du har)

Bruk samme forhold til fyll med spekeskinke, om du vil kan du byttt ut spinaten.


Ha spinaten i en sil og press ut så mye vann av den som du kan. Bland sammen ingrediensene og vips, så er det klart. Hvis du avkjøler det litt før bruk er det litt lettere å forme det, men det er ikke nødvendig.

Saus?
Jeg lager en rød pesto med olivenolje og har noen dråper på putene til slutt. Du kan også bruke en grønn pesto eller bare en god olivenolje og litt Balsamico. Eller du kan lage en spinatsaus med litt olje og ricotta. En vanlig tomatsaus vil også gjøre denne retten uforglemmelig.

Tips
Hvis du ikke vil ha så mye pasta i forhold til fyll, kan du prøve å brette den ene siden over den andre istedet for å bruke en firkant oppå en annen. Kantene som ikke passer inn i rutene kan du uansett ta vare på og koke ved siden av. Jeg lagde en kremet spinatsaus som jeg blandet det med:
Smelt litt smør, rør en spiseskje mel ut (fort, sånn at det ikke klumper seg!), ha i litt melk og spinat, revet ost, salt og pepper og revet muskatnøtt. Brukte egentlig bare litt av fyllet til putene som jeg ikke fikk plass til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar