Annonse

mandag 8. februar 2016

Erter, kjøtt og flesk

Åhhhh, du store milde!!!! Erter, kjøtt og flesk i dag. Mett er bare forbokstavene. Tradisjonsmat er bare så godt og sexy.


Du trenger:
ca ett kilo salt lammekjøtt
ca 500 g lettsaltet sideflesk
250 g tørkede gule erter
en gulrot i småbiter
1/2 løk, finhakket
1/2 kålrabi








Slik gjør du:
Suppen starter med at 250 gram erter blir lagt i vann kvelden før. Vannet skiftet et par ganger.  (fortsetter under bildet)


Ertene ble lagt i ca to liter vann og kokt i to timer. Mens ertene koker, kutter vi grønnsaker og løk  i biter. Alle slags grønnsaker kane egentlig brukes, men basis er gulrøtter. kålrabi og sellerirot. Neper, persillerot, pastinakk og fennikkel kan være flott å variere med.
.
Etter ca en halv time har du oppi lammekjøttet og etter en halvtime til, har du i flesket.
Grønnsaker og løk has så i kjelen med ertene og kjøttet og kokes i ca en halv time. Suppen smakssettes med salt og pepper og gjerne litt chillipulver. Saften av en halv sitron eller lime og en dæsj sukker hever smaken ytterligere. Serveres med gode poteter, kålrabistappe og en rødvin med litt taniner.
Greit at dette tar litt tid, men har du smakt denne retten laget fra bunnen, blir det garantert ikke siste gang!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar