Annonse

mandag 22. februar 2016

Mørbradbiff av reinkalv med kraftkokte poteter og blomkål



Det har lenge vært problemer med å finne tak i skikkelig reinkjøtt i butikkene. Nå er det kommet ferskt kjøtt som kjølevare og det er flere stykningsdeler tilgjengelig.

Vi fant en pakke med to mørbradbiffer av reinkalv, som vi mekket til som lørdagskos.

Og du hellige matgud, for et kjøtt!!!



Vi lagde en enkel viltsaus basert på viltkraft og kuttet noen poteter syltynnt på mandolin.
Helte på kraft slik at potetene var dekket og saltet og pepret sånn passelig. Inn i ovnen på 200 grader i en time.

Kokte noen store blomkål-buketter i lettsaltet vann til de var al dente.


Rett før potet og blomkål var ferdig, tørket jeg mørbradene og saltet og pepret før de havnet i en tørr og glovarm panne. Når det var god stekeskorpe på begge sider skrudde jeg ned varmen og tilsatte smør. Så fikk kjøttet kose seg i pannen noen minutter, mens jeg øste smør over hele tiden.

Kjøttet skal absolutt IKKE stekes for mye. Vi elsker reinkjøtt når det er rødt inni, og da mener jeg skikkelig rødt!

La kjøttet hvile i noen minutter og legg det opp sammen med poteter, blomkål, saus og tyttebær.

Og himlade du for et måltid!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar