Dette er muligens de beste potetene du har spist.
Potetsuppe kan være både hovedrett og forrett.
1) 1 purre eller tre vårløk, i ringer,
2) et par fedd hvitløk, grovt hakket,
3) 6 poteter, i terninger
4) Nesten en liter lys kraft/buljong
5) 2 dl matfløte
6) noen ss creme fresh
7) Et stykke bacon og en Chorizo pølse i små terninger
1+2+3 freses i litt smør og olje før du tilsetter kraften eller suppebuljongen. Så syder suppen en halv times tid.
1+2+3 freses i litt smør og olje før du tilsetter kraften eller suppebuljongen. Så syder suppen en halv times tid.
Når poteter og grønnsaker er møre, kjører du det sammen til en glatt suppe med en stavmikser
Ha så i 2 dl (mat)fløte og 2-3 ss creme fraiche i suppen og rør rundt..
Så tilsettes bacon og eller skarp pølse og det hele smakssettes med sitron, salt og pepper og litt fersk timean.
Ha så i 2 dl (mat)fløte og 2-3 ss creme fraiche i suppen og rør rundt..
Så tilsettes bacon og eller skarp pølse og det hele smakssettes med sitron, salt og pepper og litt fersk timean.
Krutonger strøs å og suppen garneres med et dryss av persille, noen dråper meget god olivenolje og så er det bare å spise.
I stedet for sprøstekt bacon/chorizo, kan du bruke litt røkt laks eller ørret avhengig av humør eller hva som følger etter.
I stedet for sprøstekt bacon/chorizo, kan du bruke litt røkt laks eller ørret avhengig av humør eller hva som følger etter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar