Annonse

torsdag 4. juni 2015

Pankopanert smørflyndre med hjemmelaget remulade, revne gulrøtter og mandelpotet


Dette er muligens noe av det beste jeg har spist!! Hos Brødrene Berggren i Sandefjord fant vi en pakke med fileter av smørflyndre. Den ble lydig med hjem og filetene ble vendt i mel, sammenvispet egg og Pankomel. Melet hadde fått en runde med stavmikseren sammen med salt, pepper og litt tørket persille.


Så varmet vi solsikkeolje i pannen til ca 180 grader og lot filetene kose seg til de ble gyldenbrune. Da tok vi de ut og lot de renne av seg på papir.

Tidligere hadde vi revet gulrot og smaksatt med sitronsaft, sukker og salt og pepper. Så hadde vi på litt iskaldt vann og satte det i kjøleskapet.

Mandelpotetene var allerede skrelt og dampet i 15 minutter.

Det beste tilbehøret til denne fantastiske retten er hjemmelaget remulade laget på hjemmelaget majones. Oppskriftene på majones og remulade har jeg funnet på nettet og samlet her: Majones og remulade

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar