Til to personer bruker jeg:
En carré på ca 400 gram
Olje og smør til steking
Salt og pepper
Lammekrydderblanding
400 g små poteter, helst Gulløye eller Mandel
1/2 pakke Flower Sprouts
Lammesaus
Vi starter med potetene. De skrubbes og legges i et lite ildfast fat. Sprinkle god olivenolje over og strø på godt med Maldonsalt og ha oppi en krydderkvast med de krydderurtene du liker.
Settes inn i ovn på 200 grader i ca 50 minutter.
Carreen stekes i smør og olje på sterk varme til den er godt brun på alle sider. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen og sett den inn i ovnen etter at potetene er ferdig. La den stå til kjernetemperaturen er knapt 60 grader. Ta den ut og la den hvile mens du forveller Flower Sprouts i et par minutter. Hell av vannet og legg de i en bolle. Strø litt maldonsalt over og drypp litt god olivenolje over til slutt.
Del opp carreen mellom bena med en skarp kniv og anrett enkelt på en tallerken sammen med poteter, Flower Sprouts og lammesausen.
background
Flower Sprout® - hard work & dedication
The award winning Flower Sprout® is the product of 15 years of hard work and dedication (using traditional breeding techniques!) from the British vegetable seed house Tozer Seeds.
The inspiration behind the idea came from a desire to create a Brussels sprout with a more subtle flavour which was versatile and looked great. The result - a brand new vegetable which looks a little like a tiny cabbage with green frilly leaves and streaks of purple.
Just 100g of Flower Sprouts® contain double the amount of vitamin B6 the vitamin that helps us use and store energy from the food we eat and twice the amount of vitamin C than standard Brussels sprouts.
"A generous double dose of vitamin E will fight toxins and provide a powerful antioxidant meaning they are good for the immune system".
Because of its great flavour Flower Sprouts® has proven to be a hit with both adults and children, it is also really easy to cook. After a quick rinse Flower Sprouts® can be steamed, microwaved, stir fried, boiled or blanched.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar