Annonse

onsdag 30. september 2015

Risotto i trykkoker

Har du bruk for risotto i en fei kan trykk-koking være løsningen. Du får ikke smake mens du koker, men det fungerer og blir godt om du bruker noen minutter rett før servering og sjekker om salt, pepper og andre smaker stemmer og justerer om nødvendig.




Jeg bruker Tupperwares trykk-koker for mikrobølgeovn til dette. Da har jeg komfyren ledig til resten av ingrediensene som skal serveres sammen med risottoen.



Dette trenger du til 4 personer:
2,5 dl arborioris
1 fedd hvitløk
1 løk
5 dl kraft eller varmt vann tilsatt 3 ts Maggi suppebuljong
en dæsj saffran eller gurkemeie
1 dl hvitvin
en god neve revet parmesan eller manchego
en god klikk med skikkelig smør


Slik gjør du:
Skyll risen i et dørslag til vannet er klart og ha risen i trykkokeren
Finhakk hvitløk og løk og ha i trykkokeren
Ha oppi resten, unntatt ost og smør
Rør rundt til det er godt blandet og sett på lokket
Inn i mikroen med den og kjør i 13 minutter på 800 watt

La den stå i 15 minutter mens trykket synker og risottoen blir ferdig

Ta av lokket, rør inn ost og smør og smak til med salt og pepper.

Avhengig av hva du skal servere den til, kan du tilsette hakkede urter, sopp, tørkede tomater eller andre ting du liker.

Fordelen med å lage den slik, er at du frigjør tid til å lage kjøtt/fisk eller hva du nå skal ha som hovedingrediens og sørge for at dette blir perfekt.

Lykke til :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar