Vi har ofte noen rester av diverse grønnsaker etter helgen, pluss en fløteskvett og litt kraft. Noen små kjøttboller ligger ofte i fryseren eller i en boks nede i kjelleren.
Hva er da enklere og bedre enn å omforme det hele til en real grønnsaksuppe???
Denne gangen fant jeg:
En gulrot
Et stykke sellerirot
Litt kål
Et stykke blomkål
En halv chili
En halv liter kjøttkraft
En halv boks fløte
Og dette gjorde jeg:
Kuttet alle grønnsakene i små biter og kokte de møre i litt vann og smør.
Tok kjelen av varmen og lot det kjøle seg ned litt
Kjørte det sammen med stavmikseren
Tilsatte kjøttkraft og fløte og lot det koke opp
Hadde oppi kjøttbollene fra boksen
Smakte til med salt og pepper og litt kajenne og en ts Tigersaus.
Om du vil forsterke fargen, kan du tilsette litt gurkemeie, som jo er godt både for det ene og det andre, eller litt Safran om du har råd.
Så er det bare å vente til den har tyknet litt og servere sammen med lit flatbrød. Her har vi brukt nydelig italiensk flatbrød med oliven som de har begynt å selge på Meny.
God apetitt!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar