Annonse

søndag 26. april 2015

Avokado med lodderogn

En av de enkleste og beste forrettene jeg vet om. Å kjøpe spisemoden avokado er en liten kunst, men se på fargen, den skal være ganske mørk rødbrun. Når du holder den i hånden skal den ikke kjennes hard ut men du må ikke klemme på den for da blir den skadet. Hvis du pirker borti stilken, skal den falle av. Da holder du en god avokado i hånden.



Så deler du avokadoen i to på "langs" og fjerner stenen. Kutt av litt av skallet på motsatt side slik at avokadoen står på asjetten. Sprinkle litt sitronsaft på snittflaten slik at den ikke misfarges. Ha oppi godt med lodderogn i hullet etter steinen og la litt komme ned på asjetten. Ha på en klatt rømme, klipp over litt gressløk og andre krydderurter om du ønsker. Ha et pepperdryss over rømmen og server.

Et glass Cava passer utmerket til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar