Annonse

torsdag 2. april 2015

Skikkelige Spareribs!!

Ferdigmarinerte spareribs som slenges på grillen kan være en ufyselig opplevelse. Marinaden inneholder masse sukker og krydderier som lett tar fyr når kjøttet kommer på grillen. Dessuten er det ikke sikkert at marinaden har mørnet kjøttet og du sitter igjen med brent sukker og seigt kjøtt.

Lag heller en skikkelig god hjemmelaget grillsaus som du har på etter at kjøttet er ferdig eller helt på slutten av grillingen.

Skal du gjøre det skikkelig starter man ut med et ferskt stykke fra den nederste delen av ribben på grisen. Krydre med salt og pepper og legg ribbsen i en vacuumpose og vacuumer og forsegle. Så ligger kjøttet over natta i kjøleskapet før det legges i et SousVide vannbad på 75 grader i ca 18 timer.

Ta kjøttet ut av vacuumposen, pensle lett med en nøytral olje og legg på grillen ved indirekte varme til det akkurat har skjerpet seg og får en fin gylden farge. En boks med røykspon med litt søtlig duft, kan med hell legges på grillkullene før lokket legges på.


Så serverer du en perfekt mør og saftig Sparerib med grillsauser for enhver smak, sammen med en salat, gjerne med jordbær. Grillpoteter som er skjåret i båter og har fått litt olje og krydder og har ligget i ovnen i 200 grader i en halv time er himmelsk til.

Grillsaus med kaffe

Ingredienser:
150 gr. Ketchup 
125 gr. Brunt Sukker
1/2 dl. Espresso
1/2 dl nøytral olje
event. litt Sriracha saus
Fremgangsmåte:
Sukkeret løses opp i varm kaffe
Tilsett ketchup og olje, bland godt.
Smak til med litt Sriracha 
La sausen stå i kjøleskap og kose seg minimum 1 time  før bruk 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar