Annonse

fredag 3. april 2015

Egg i Cocotte

Artig å lage egg i forskjellige former i påsken. Denne kan virkelig anbefales! Masse smak og en overraskelse når man begynner å spise. Gruyere ost er ikke obligatorisk, litt Norvegia og litt Parmesan gjør samme nytta. Spinat er sykt godt, men lett forvellet grønnkål eller andre former for grønt kan også gjøre nytta. Og husk påskemorgen slukker sorgen, i alle fall med en slik frokost!


Ingredienser (4 personer)
4 cocotter (ildfaste former)
4 ferske egg
Revety ost (Gruyére)
4 skiver spekeskinke (Italiensk eller spansk)
200 g spinat
2 dl fløte
1 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts sitronsaft
2 klyper muskatblomme/nøtt
4 cherrytomater
1 ss oregano

Framgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader. Riv av stilkene på spinaten og skyl I den i iskaldt vann. Tørk av spinaten. (Nå får man også kjøpt ferdigrenset og vasket spinat, den funker helt fint.)

Varm en panne med hakket hvitløk og smør. Ha i spinaten og la dette frese sammen til spinaten faller sammen. Hell spinaten over i en sil og la den renne av seg. Ha spinaten tilbake i panna og hell over fløten. Kok sammen til det tykner, og smak til med muskatnøtt, noen dråper sitron og salt.

Legg to spiseskjeer av den kremede spinaten i bunnen av hver form. Knekk et egg oppå spinaten. Riv opp skinken i biter som fordeles i formen. Riv gruyéren grovt og dryss den over egget og skinken.


Sett formene i ovnen og la dem stå ca. 8 minuter. Plommen skal akkurat rekke å bli lett smilende- altså ikke helt rennende, men heller ikke koagulert og fast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar