Annonse

søndag 21. mai 2017

Skipperlapskaus (inspirert av brødrene Price)

Her i huset lager vi lapskaus på lammekjøtt, svinekjøtt, fenalår, rester av pinnekjøtt og salt lammekjøtt. Ofte alle sammen i kombinasjon. Med masse grønnsaker og mandelpotet blir det knallgodt
.
Lysten på noe nytt ble midlertid vekket av Brødrene Price, da de reiste rundt i København og lagde mat i forskjellige miljøer. Skipperlapskausen har ikke så mange ingredienser, så det ble en kjapp tur på butikken der vi kjøpte inn:

  • 1 kg Høyrygg av okse
  • 1 kg Bakepoteter
  • 3 middels store løk
  • 1 middels stor purre
  • pepper og salt

I tillegg var vi ute i hagen og hentet litt løpestikke og gressløk. Ikke helt i samsvar med brødrenes oppskrift, men de er heller ikke så blånøye med oppskriftene om de finner på noe som kan gi enda bedre smak på retten.

Vel i hus kuttet vi opp kjøttet i passe biter og la bitene pluss beina i en gryte, hadde på knapt en liter kraft og lot det koke i 1 time. Vi skummet av. Så tilsatte vi halvparten potetene skåret i cm-store biter og lot de koke med kjøttet i ca 20 minutter. Sjekket at potetene var møre og tilsatte resten av potetene. Også disse i cm-store biter.

Så lot vi det småkoke i ca ti minutter og hadde oppi finstrimlet purre og hakket gressløk. En kvast av Løpestikke fikk også være med. Smak til med salt og pepper.

Etter nok 10-15 minutter har de første potetene jevnet lapskausen og resten er mørt og smaker himmelsk. Ta ut løpestikkekvasten og server med rødbeter.

Takk til Price-brødrene for artig program fra mitt kjære København og for et nytt syn på en fantastisk og minimalistisk lapskaus. Og mett - det ble vi jaggu også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar