Annonse

lørdag 27. mai 2017

LAM MROUSIYA

  • Av og til får jeg en trang til å lage noe helt annet enn det "vanlige". Med krydderblandinger som setter fantasien i sving og med smak og lukter som kan føre meg til eksotiske steder, i fantasien. 

  • Det er bare å lukke øynene og sette seg på et flyvende teppe, så er jeg midt i en sanddyne på den nordafrikanske kysten.
Denne retten burde bli laget i en Tagine, men en emaljert jerngryte gjør også nytten.









  • Du trenger:
  • 4 stk.  lammeskanker
  • 4 spsk.  raz el hanout krydderblanding
  • 3 spsk.  olie
  • 3 spsk.  klaret smør
  • 0,5 l  buljong
    (kalv, okse, lam eller hva man nå har, ekte eller terning)
  • 4 spsk.  honning
  • 50 g  rosiner
  • 50-60 g  hele, avskallede, ristede mandler
Legg lammeskankene i solid, tykkbunnet gryte (med lokk). Masser Ras el Hanout-en godt inn i kjøttet, så det er dekket på alle sider. Ha olje, klaret smør, buljong og honning i gryten. Det må være godt med væske rundt kjøttet. Hell eventuelt på litt mer buljong. Dryss på rosinene.
Legg på lokk, sett gryten i ovnen på 180 grader og la den stå i minst 3 timer, gjerne 4 timer.
Rist hele mandler i en tørr panne over middels varme til de får brune kinn - ikke mer, for ellers blir de bitre. Sett dem til side.
Etter 3-4 timer tas gryten ut av ovnen og opp på komfyren. Nå tas kjøttet opp og holdes varmt.
Det vil nok ligge et lag med olje på toppen av kraften. Det fjerner man så mye som mulig med en skje eller skummer det vekk. Så kokes kraften godt inn, gjerne til en tredjedel eller mer. Deretter has kjøttet tilbake og varmes opp i sausen. Ristede mandler drysses over hver porsjon.

Kilde: Spise med Price. DR


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar