Annonse

søndag 28. mai 2017

Grillet ribbe og ananas på Rotisseri

🍍🐖
Ribbe er ikke godt, bare i jula. Ribbe er egentlig godt hele året rundt. Men sommerribben trenger ikke smake som juleribben. Mer krydder og andre smaker gir en helt annen opplevelse, selv om mørt og saftig svinekjøtt er godt uansett.
Denne ribben ble delt i to, gnidd inn med salt og pepper og lagt til hvile i kjøleskapet i ett døgn. Så tørket jeg av den og la en god porsjon urter fra hagen mellom stykkene og bandt dem sammen med bommullstråd. Svoren ble selvsagt rutet opp med en skarp kniv først.


Grillen ble forberedt ved at rotisseriet ble montert og to brikettholdere fylt med briketter og fyrt opp. Når brikettene var varme ble kurvene flyttet til siden og en aluform plassert mellom de for å fange opp fettet som drypper ned.
Så tredde vi ribben på rotisseri-spydet og sikret den med gaflene. Spydet ble satt på plass og motoren slått på og så var det bare å vente til den hadde rotert der inne i halvannen time til kjernetemperaturen var 70 grader og svoren sprø.
En halvtime før ribben var ferdig tredde vi på en halv ananas på spydet og lot den snurre sammen med kjøttet. I tillegg hadde vi 8-10 Amandine-poteter oppi aluminiumsformen sammen med ribbefettet.
Ribben må få hvile ca en halv time før den skjæres opp.
Nydelig ribbe servert med grillet ananas og Amandine-poteter, det er godt det!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar