Ingredienser:
- ca 1 kg lammekjøtt fra låret
- ca en liter lammekraft
- salt og pepper
- 2 gulrøtter
- et stykke kål
- et stykke sellerirot
- 1 finhakket løk
Slik gjør du:
Kjøttet
- Del kjøttet i store biter og legg det i trykkokeren.
- Ha på kraften og salt og pepper
- Skru på lokket og sett i mikrobølgeovnen på 800 watt i 30 minutter
Tilbehøret
- Skrell grønnsakene og del de i generøse biter.
- Kok de til de er møre
- Skrell og kok poteter
- Når kjøttet er ferdig tar du trykkokeren ut av mikroen og lar den stå til trykket har normalisert seg.
- Ta av lokket.
Sausen
- Smelt to ss smør sammen med like mye mel og ha i den finhakkede løken. rør til løken begynner å bli blank og spe med kraften fra trykkokeren til passe konsistens.
- Smak sausen til med sitron, salt og sukker i tillegg til pepper. Om du liker det med lit sting i, har du også i litt chilipepper. Og litt smør!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar