Annonse

søndag 26. juli 2015

Lammefrikasé iTupperware- trykkokeren

Dette er den kjappeste lammefrikaseen. Og du slipper å passe på at kjøttet trekker på riktig temperatur. Det beste med Tupperware-trykkokeren er at kjøttet gjør seg ferdig i mikrobølgeovnen mens du kan koke grønnsaker  og poteter, i tillegg til å lage saus på komfyrtoppen samtidig. Og maten blir god!! Alle smakene beholdes og kjøttet blir saftig og smaksrikt. Bedre lammefrikase finnes ikke!







Ingredienser:

  • ca 1 kg lammekjøtt fra låret
  • ca en liter lammekraft
  • salt og pepper


  • 2 gulrøtter
  • et stykke kål
  • et stykke sellerirot
  • 1 finhakket løk



Slik gjør du:

Kjøttet

  • Del kjøttet i store biter og legg det i trykkokeren.
  • Ha på kraften og salt og pepper
  • Skru på lokket og sett i mikrobølgeovnen på 800 watt i 30 minutter
Tilbehøret
  • Skrell grønnsakene og del de i generøse biter.
  • Kok de til de er møre
  • Skrell og kok poteter

  • Når kjøttet er ferdig tar du trykkokeren ut av mikroen og lar den stå til trykket har normalisert seg.
  • Ta av lokket.
Sausen
  • Smelt to ss smør sammen med like mye mel og ha i den finhakkede løken. rør til løken begynner å bli blank og spe med kraften fra trykkokeren til passe konsistens.
  • Smak sausen til med sitron, salt og sukker i tillegg til pepper. Om du liker det med lit sting i, har du også i litt chilipepper. Og litt smør!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar