Tortelliniens opprinnelse er myteomspunnet.
I følge en legende skal retten ha blitt skapt i Castelfranco Emilia. Da Lucrezia Borgia var på en reise der tok hun inn på et vertshus i en liten by. Verten ble bergtatt av hennes skjønnhet og kunne ikke la være å kikke inn i rommet hennes gjennom nøkkelhullet, men han kunne bare se navlen hennes. Synet inspirerte ham til å skape tortellinien den natten.
Antall tortelini er avhenig av om dette skal være lunsj eller en kveldsrett eller som en av rettene i et skikkelig italiensk måltid.
Torteloni er en større variant, ofte fylt med Ricotta og spinat.
Tortelini lager du av pastadeig som fylles med det du liker best.
Slik gjør du det:
Kok opp vann, og ha tortelinien oppi et par minutter før sausen er ferdig.
Dette trenger du:
- 100 g frosne spinatputer
- 2 fedd hvitløk knust og hakket
- rapsplje og olivenolje
- 1 boks Ricotta
- litt revet sitronskall
- litt hakkede valnøtter
- Salat
Slik lager du sausen:
Tine pastaputene i en stekepanne med høye kanter. Ha i salt og pepper og hakket hvitløk pluss litt rapsolje og la det varme seg opp til litt av vesken fordamper.
- Pisk ricotta sammen med 2 ss olivenolje og la blandingen varmes fort opp i pannen sammen med spinaten. Ha i revet sitronskall og hakkete valnøtter, og smak til med salt og pepper.
- Du kan anrette på hver tallerken med revet parmesan på toppen, eller ha all spaghettien og sausen i en stor bolle så alle serverer seg selv. Kryst litt sitronsaft over salaten, og server ved siden av.
Ideen til oppskriften er hentet fra LHL,Landsforeningen for hjerte- og lungesyke
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar