Denne suppen ble til fordi vi hadde følgende rester i kjøleskapet:
- 4 middelstore tomater
- ca.halvparten av tre paprika
- en bit chili
- en middels stor løk
- en ss tomatpuré
- 3/4 l kraft
- 2 skiver daggammel loff
- 2 dl makaroni
- nøytral olje
- Små suppeboller
Og slik gjorde vi:
Skjær et lite kryss i enden av tomatene og skold dem i kokende vann et par minutter og ha de over i iskaldt vann. Når de er kjølt ned slik at du kan ta i dem, flår du skinnet av og deler de i grove biter. Del paprika i biter og hakk løken og chilien.
Ha litt olje i bunnen av en kasserolle og tilsett løken. La den surre til den er blank og tilsett tomatpureen. Den får surre med et minutt eller to.
Ha oppi tomatbiter og paprikaen, sammen med chili og rør rundt i noen minutter. Ha i kraften og la det stå og kose seg omtrent akkurat på kokepunktet.
Ha rikelig vann i en annen kasserolle og kok makaronien etter oppskriften på pakken. Når den er ferdig siler du av vannet.
Så lar du kjelen med tomater og paprika kjøle seg litt ned før du kjører det til en jevn suppe med en stavmikser eller i en blender. Passér suppen gjennom en finmasket sil før du tilsetter makaronien og suppebollene og smaker til med salt og pepper og gjerne litt røkt paprikapulver.
Krutonger lages ved å dele dagsgammel loff i biter som stekes gyldenbrune i smør og smaksettes mes salt og pepper.
Suppen anrettes ved å dele hardkokte egg i to og legg de i suppetallerkenen. Så øser du opp suppe til den nesten dekker eggene og til slutt har du de sprøstekte krutongene på toppen.
Litt finhakket persille på toppen, gjør susen :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar