Annonse

onsdag 30. mars 2016

Siciliansk kjøttsuppe

Suppe av kraft kokt på ekte bein med marg og godt med reste-kjøtt er en av mine favorittretter. Det beste er at dette kan varieres på nesten en uendelig mange måter.
Vår Sicilianske vri kom til ved at vi fant noen Sicilianske Salsicca-pølser hos slakteren.

















I tillegg brukte vi:

1,5 kg kraftbein av lam
1 stor gulrot i grove biter
1 stykke sellerirot i grove biter
et par løk i grove biter med skallet på
1/2 hvitløk delt i to
Salt, pepperkorn og 2 laurbærblad

Kraftbeina legges i en langpanne og brunes i ovnen på 200 grader.
Når de har fått fin stekefarge has de over i en gryte sammen med de andre ingrediensene og så heller du over kokende vann til det dekker. La kraften stå å syde i 5 - 6 timer.

Når det har kjølt litt tar du opp beina og grønnsakene med en hulsleiv og siler kraften som er tilbake.

Mens kraften koker, skreller og deler du følgende i passe suppebiter:

1 stor gulrot
et lite stukke kål
en middels løk
et stykke selleri
1 vårløk
2 båter hvitløk
1 stykke hel chili

I tillegg plukker du beina fri for kjøtt og deler det i passe biter.

Kok opp kraften igjen og tilsett grønnsakene. La det syde i ca 15 minutter og smak til med salt og pepper, Tiger-saus, Worcestershire-saus en ss røkt paprika og litt sitron.

Når grønnsakene er nesten møre, kutter du spissene av pølsene og klemmer ut små boller som får koke med suppa de siste minuttene.

Til slutt tilsetter du kjøttet fra kraftbeina og venter i to minutter før du serverer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar