Annonse

fredag 25. mars 2016

Curry-biff

Er veldig glad i sterk mat, men ikke indiske retter som ofte kan minne om kjøttgrøt med så mye krydder at du får snørr og tårer som renner. Jeg liker når du får den varme gode smaken sammen med mørt fint kjøtt og klart definerte grønnsaker.

Denn curryen blir akkurat slik jeg liker krydret mat:



Dette trenger du ti to sultne:
500 g rundbiff i ca 2x2 cm biter (kan også bruke entrecote om det er tilgjengelig til en hyggelig pris.)
2 ss rød curry paste
2 store løk
2 store melne poteter
3 dl kokosmelk
1 dl vann
1 ts malt kardemomme
2 laurbærblad
2 ss tamarind-puré
2 ts brunsukker
1 dl peanøtter
2 røde chili
Olje
Du finner alt i velassorterte innvandrerbutikker.


Slik gjør du:

Varm oljen i en stekepanne og stek kjøttet i porsjoner til bitene har fin stekeskorpe. Ha kjøttet over i en bolle.
Skrell poteter og del i båter og skrell løk og del i båter.
Stek løk og poteter i pannen etter at kjøttet er ferdig.

Ha også poteter og løk over i en bolle.

Fres currypasten i stekepannen i ca ett minutt og ha så potet og løk over i pannen og rør rundt til de er dekket av currypasten.
Ha det tilbake i bollen og ha vannet og kokosmelken i stekepannen og kok i ca 15 minutter til det er redusert til ca det halve.

Så has de andre ingrediensene over i pannen, mens du rører og tilsetter tamarindpuré, kardemomme, laurbærblad  og sukker.

La gryten småkoke i ca 20 minutter før du tilsetter peanøtter og rød chili. Ta ut laurbærbøad og server med ris eller risnudler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar