
Denn curryen blir akkurat slik jeg liker krydret mat:
Dette trenger du ti to sultne:
500 g rundbiff i ca 2x2 cm biter (kan også bruke entrecote om det er tilgjengelig til en hyggelig pris.)
2 ss rød curry paste
2 store løk
2 store melne poteter
3 dl kokosmelk
1 dl vann
1 ts malt kardemomme
2 laurbærblad
2 ss tamarind-puré
2 ts brunsukker
1 dl peanøtter
2 røde chili
Olje
Du finner alt i velassorterte innvandrerbutikker.
Slik gjør du:
Varm oljen i en stekepanne og stek kjøttet i porsjoner til bitene har fin stekeskorpe. Ha kjøttet over i en bolle.
Skrell poteter og del i båter og skrell løk og del i båter.
Stek løk og poteter i pannen etter at kjøttet er ferdig.
Ha også poteter og løk over i en bolle.
Fres currypasten i stekepannen i ca ett minutt og ha så potet og løk over i pannen og rør rundt til de er dekket av currypasten.
Ha det tilbake i bollen og ha vannet og kokosmelken i stekepannen og kok i ca 15 minutter til det er redusert til ca det halve.
Så has de andre ingrediensene over i pannen, mens du rører og tilsetter tamarindpuré, kardemomme, laurbærblad og sukker.
La gryten småkoke i ca 20 minutter før du tilsetter peanøtter og rød chili. Ta ut laurbærbøad og server med ris eller risnudler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar