Annonse

mandag 7. desember 2015

Fola fola pakken



Hest er best som pålegg, synger Øystein Sunde. Jeg synes nå at hest er best som biff. Siden hestekjøtt er litt søtlig, må det balanseres med tilbehør som har litt syre. Og siden det er supermagert blir det nydelig når biffene pakkes inn i bacon.



Så, slik gjorde jeg det: Skar to reale biffer av hest indrefilet og pakket de inn i gode skiver bacon, etter å ha krydret med salt og pepper.

Pakkene ble stekt på glovarm grillpanne slik at de får fine grillstriper og så overført til en stekepanne med godt smør på middels varme. Øs smør over hele tiden og ta ut biffene i god tid før de er gjennomstekt.

Tilbehør: En boks store, hvite bønner som skylles godt av. En løk kuttes i fine biter og surres i litt smør til den er blank. Del et par poteter i små biter og la de surre litt sammen med løken. Ha oppi bønnene og la de bli varme. Kryst over saften av en halv sitron og ha oppi en neve agurkbiter og noen cherrytomater delt i to.

Legg opp biffene og tilbehøret og pynt med litt bladpersille.

Server en god peppersaus ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar