Rosenkål er noe jeg forbinder med Finnbiff, elgstek og annet vilt. Ofte servert ihjelkokt og litt bitter. Den hører bare liksom til og det spises ikke mye av den.
Kjøper du ferske, har det lett for at det blir noen igjen om dere bare er to til bords. Den er utrolig sunn og jeg liker ikke å kaste mat, så derfor tenkte jeg at rosenkålsuppe muligens kan gi oss nytt syn på disse knorkelballene.
Og den ble god!!!!
Jeg fant følgende i kjøleskapet:
300 g Rosenkål
1 fedd hvitløk
2 kokte mandelpoteter fra i går
1,5 dl fløte
en dæsj tørket basilikum
skall og saft av en sitron
7 dl kraft
olivenolje
litt purre
salt og pepper
hvitløks-krutonger
Slik gjør du:
Fjern de ytterste bladene og skjer av stilken på kålen. Det bitre sitter i hovedsak i stilken. Kutt noen gode skiver av purren og skrell hvitløksfeddet.
Ha en god dæsj olivenolje i Thermomix-bollen og ha oppi kål, purre og hvitløk. Kjør i 5 sekund på hastighet 7. Skrap ned blandingen fra sidene og deretter 5 minutter på 120 grader ved hastighet 1 og revers.
Kraft og tørket basilikum tilsettes og kjør videre på 100 grader i 12 minutter og hastighet 1.
Så var det på tide å smake og tilsette salt og pepper.
Hadde poteten, sitronsaft, revet skall og fløten oppi bollen og kjørte i 20 sekund på hastighet 6 til 10.
Smak enda en gang og juster med mer krydder om nødvendig og server med et dryss hvitløks-krutonger og noen dråper olivenolje.
Om du liker helt glatt suppe siler du den før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar