Annonse

tirsdag 22. november 2016

Hvalbiff Stroganoff TMX

Hvalkjøtt har vært i en litt spesiell situasjon en tid i og med at selve hvalfangsten har vært svært omstridt.

Vi må påta oss mye av skylden for at det ble slik, i og med at hvalfangsten tok helt av og enkelte hvalarter nesten ble utryddet.

Nå er situasjonen endret og det som foregår i dag er bærekraftig fangst.

Uansett, hvalkjøtt er nydelig på smak og mørt. Grillet, med rosa kjærne er hvalbiff en av sommerens favoritter.

Stroganoff på hvalbiff er også supert - bare prøv!!!


Historien til retten og den opprinnelige oppskriften, med vanlig biffkjøtt finner du her.

Dette treger du:
500-600 gram Hvalbiff i strimler
En løk - halvert
250 gram skivet sopp
100 gram tomatpuré
300 gram fløte eller rømme
375 gram kraft eller biffbuljong
30 gram olje
50 gram maismel
salt og pepper etter smak
250-350 gram uansett pasta etter eget ønske

Slik gjør du:

  1. Ha løk i TMX-bollen og kjør i 3 sekunder på hastighet 7. Skrap ned av sidene av bollen. Gjenta prosessen hvis du liker løken finere hakket. 
  2. Tilsett olje til løken og stek den i 3 minutter på Varoma hastighet 1. Målebegeret på
  3. Legg i hvalbiff strimler, tomatpuré , kraft, salt og pepper og kok i 10 minutter på 100 grader, revers og hastighet 1. Bruk kurven i stedet for målebegeret for å la dampen slippe ut.
  4. Ha fløten  en bolle og rør inn maismelet.
  5. Tilsett fløte med maismel. Kok i 10 minutter på 100 grader, og omvendt hastighet 1.
  6.  Kok pastaen som anvist på pakken og server sammen med kjøtt og saus.
Serveres gjerne med sylteagurk og rødbeter til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar