Annonse

søndag 27. november 2016

Bernaise TMX

Bernaise-saus er en prøvelse, men med Thermomix går det som en lek. Men som altid: det finnes flere veier til Rom og flere måter å lage den samme sausen på. 
En annen fordel ved å bruke Thermomixen til denne sausen er at den kan holdes varm i maskinen i opp til en time ved 60 grader og hastighet 1.
Biffsnadder med Bernaise













Her er noen varianter:

Denne foretrekker jeg:

Antall porsjoner: 4
Ingredienser
3 eggeplommer
160 g Kvitseid-smør i små klatter
1 ss hakket estragon
2 ss bearnaiseessens

Fremgangsmåte:
Sett på butterfly-vispen. Essensen og eggeplommene has i TM-bollen. 2 minutter på 70 grader med hastighet 4.  Sett Thermomix på 4 min / 85 grader / Trinn 3 og tilsett smør (del smør i fire biter og legg det i et stykke av gangen). Så setter du på 60 grader i 10 minutter hastighet 1.

På denne måten har du tid til å steke biffen og legge opp før du serverer med en perfekt Bernaise (som lykkes hver gang).

Bruker du tørket estragon tilsettes den sammen med essens og eggeplommer.

Tips: Smak til med litt sitron om du ønsker den friskere.



Bearnaise med Bernaise essens
  • 4 stk eggeplommer 
  • 2 ss Bearnaise Essens
  • 125 gram smør
  • 1/4 dl Buljong eller kjøttkraft
  • 1 ts flaksalt
  • 2 ts estragon, frisk eller tørket
Sett inn Butterfly-vispen

Eggeplommer, beanaiseessens, buljong og salt helles i bollen og varmes 2 min / 60 grader / trinn 4

Sett Thermomix på 4 min / 60 grader / Trinn 3 og tilsett smør (del smøret i fire biter og legg det i ett stykke av gangen).

Tilsett estragon og bland 4 sek / trinn 4


Bearnaise helt fra bunnen

  • 50g hvitvinseddik
  • 50g sjalottløk
  • 200g smør
  • 1 ts estragon
  • 4 eggeplommer
  • salt
  • pepper

Ha eddik og sjalottløk i bollen. Kjør 5 minutter / Temp. VAROMA / Speed 4 / målebegeret av.
Tilsett smør og deretter resten av ingrediensene 4 minutter / 70 ° / Speed 4
Ha det direkte i en bolle og server
Hvis den skiller seg, fjerne du den fra bollen og uten å vaske den, har du i 25g kaldt vann. Sett til hastighet 4 og hell sakte i den sprukne sausen gjennom hullet i lokket. 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar