En annen fordel ved å bruke Thermomixen til denne sausen er at den kan holdes varm i maskinen i opp til en time ved 60 grader og hastighet 1.
Biffsnadder med Bernaise |
Her er noen varianter:
Denne foretrekker jeg:
Antall porsjoner: 4
Ingredienser
3 eggeplommer
160 g Kvitseid-smør i små klatter
1 ss hakket estragon
2 ss bearnaiseessens
Fremgangsmåte:
Sett på butterfly-vispen. Essensen og eggeplommene has i TM-bollen. 2 minutter på 70 grader med hastighet 4. Sett Thermomix på 4 min / 85 grader / Trinn 3 og tilsett smør (del smør i fire biter og legg det i et stykke av gangen). Så setter du på 60 grader i 10 minutter hastighet 1.
På denne måten har du tid til å steke biffen og legge opp før du serverer med en perfekt Bernaise (som lykkes hver gang).
Bruker du tørket estragon tilsettes den sammen med essens og eggeplommer.
Tips: Smak til med litt sitron om du ønsker den friskere.
Bearnaise med Bernaise essens
- 4 stk eggeplommer
- 2 ss Bearnaise Essens
- 125 gram smør
- 1/4 dl Buljong eller kjøttkraft
- 1 ts flaksalt
- 2 ts estragon, frisk eller tørket
Sett inn Butterfly-vispen
Eggeplommer, beanaiseessens, buljong og salt helles i bollen og varmes 2 min / 60 grader / trinn 4
Sett Thermomix på 4 min / 60 grader / Trinn 3 og tilsett smør (del smøret i fire biter og legg det i ett stykke av gangen).
Tilsett estragon og bland 4 sek / trinn 4
Bearnaise helt fra bunnen
- 50g hvitvinseddik
- 50g sjalottløk
- 200g smør
- 1 ts estragon
- 4 eggeplommer
- salt
- pepper
Ha eddik og sjalottløk i bollen. Kjør 5 minutter / Temp. VAROMA / Speed 4 / målebegeret av.
Tilsett smør og deretter resten av ingrediensene 4 minutter / 70 ° / Speed 4
Ha det direkte i en bolle og server
Hvis den skiller seg, fjerne du den fra bollen og uten å vaske den, har du i 25g kaldt vann. Sett til hastighet 4 og hell sakte i den sprukne sausen gjennom hullet i lokket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar