Annonse

mandag 28. november 2016

Sjokoladefondant TMX

Sjokoladefondant i Thermomix

  • 45 g smør
  • 45 g sukker
  • 50 g sjokolade med høyt kakaoinnhold, delt i mindre biter
  • 30 g siktet hvetemel
  • 1 stort egg
  • 2 former
  • smør + mel til strøing av formene
  • Tilbehør: bær, frukt, jordbærsaus og/eller vaniljeis. Nammm!

Slik gjør du:
Ha smør og sukker i Thermomixbollen. Kjør i 3 minutter på 70 grader på hastighet 3.
Ha i sjokoladebitene og la den smelte 3 minutter på 60 grader, hastighet 1. Ha i det siktede hvetemelet og kjør på 60 grader i 3 minutter på hastighet 1. Når det gjenstår ett minutt har du oppi egget. Om du lager større porsjon, har du i ett og ett egg om gangen og forlenger tiden med ett minutt..
Ha røren i to - tre aluminiums muffinsformer som er smurt og melet. Ha ikke i mer enn at formene er to tredjedels fulle.
Stekes i ca 8-10 minutter midt i ovnen ved 200 grader (over- og undervarme), til det ytterste laget har stivnet og kaken fortsatt har en flytende kjerne. 
Ta en kniv og løsne kaken fra kanten og hvelv deretter kakene umiddelbart på tallerkener, og la dem stå et minutt for å sette seg.

Ha et lite melisdryss over, og server umiddelbart med noe av tilbehøret eller alt om du vil.
Røren kan oppbevares i kjøleskapet fi opptil en uke, men kakene blir best om du steker de med det samme.

1 kommentar: