Annonse

onsdag 7. desember 2016

Brune pinner med Thermomix

Jeg er ikke glad i baking, et fravær av glede som jeg deler med min kjære Jorunn. Derfor er det sjelden vi baker, men disse pinnene så veeeldig gode ut på TV og da vi vr på julemarked på Gjennestad og fikk smake brune pinner på ordentlig, var det bare en ting å gjøre: Bake brune pinner.

Uten å skjemmes vil jeg si at våre brune piner ble best. Og det er så enkelt med Thermomixen at jeg antar det blir en ny ladning når den første er oppspist.

Grunnlaget er fra Wenches kjøkken, men jeg har også beskrevet hvordan du går fram med Thermomix












Du trenger:

  • 150 g smør, mykt
  • 200 g sukker
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ss sirup, lys
  • 0,5 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel
  • egg til pensling
  • perlesukker
  • hakkede mandler/nøtter

Slik gjør du det uten Thermomix:

Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen sammen og del den i 6 emner. Trill pølser og legg på bakepapirkledt stekebrett og trykk hver lengde til flate stenger. Pensle med egg, dryss på perlesukker og hakkede mandler/nøtter. Stek midt i varm stekeovn 175 ºC i 10-12 min. Skjær stengene opp på skrå mens de ennå er varme.

Med Thermomix:

Ha sukkeret i TMX bollen og kjør på hastighet 10 i 15 sekunder. Sett på butterfly-vispen og ha oppi smøret. Rør på hastighet 4 i 2,5 minutt.
Ta ut butterfly-vispen og tilsett resten av ingrediensene. Kjør på elteprogram i 7 minutter. Stopp et par ganger og bruk spatelen til å skyve røren ned av kanten på bollen. Hell ut deigen fra bollen og kna den sammen litt før du fortsetter på samme måte som i fremgangsmåten uten Thermomixen

Avkjøl på rist.

Brune pinner oppbevares i tett kakeboks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar