Supersmooth, velsmakende og enkel tilberedning. Alt gjøres i Thermomix-bollen. Enkelt og sunt, hva mer kan du ønske deg på en kjølig dag når mørket senker seg??
Dette trenger du:
2 fedd hvitløk
1 løk
35 gram olivenolje
1 gulrot, delt i grove biter
1 stk Sellerirot, delt i biter
1 stk potet, skrelt og delt i biter
500 ml kyllingkraft
1 kyllingbryst delt i biter, minst 250 gram
1 dl kremfløte
1 stor ss rømme
1/2 ss timian
1/2 ss Rosmarin
Salt og Tellicherry pepper
Litt chillikrydder
Slik gjør du:
Start med å skrelle hvitløken, legg i bollen. Skrell løk og skjær i to, legg i bollen. Finhakk på speed 7 i 4 Sek.
Skrap ned bollen og tilsett 35 gram olivenolje (den beste kvaliteten du kan få) Surr løk / hvitløk ved 100 grader, hastighet 1 i 3 minutter.
Så legger du i alle grønnsakene og kutt i 15 sekunder speed 7. Deretter har du i kraft og urter. Kok i 8 minutter på 90 grader, Speed 1 med røre-innstillingen.
Når TMX'en stopper setter du kurven i og har oppi kyllingbitene
Så koker du i 15 minutter, 100 grader hastighet 1
Ta ut kurven og sjekk at kyllingbitene er dampet tilstrekkelig og sett til side
Hell i fløte og rømme og smak til med evt mer salt og pepper. Ha på lokket og kjør i to minutter, mens du øker hastigheten gradvis fra 1 til 10
Fordel kyllingbitene i suppeboller og hell suppen over. Pynt med persille, oregano eller andre urter.
Server gjerne med nystekt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar